søndag 27. november 2011

Sim-sala-bim !Ruskeværet hyler om hushjørnene, men i dag er det uansett 1. søndag i advent! Tradisjonen tro, spesielt etter at vi fikk barn, er det ikke bare adventslys og lilla duker som finnes frem på denne dagen. Neida, her dras den ene boksen etter den andre frem fra boden. Her skal det "jules" - for i dette huset varer ikke julen til påske. Langtfra! Første nyttårsdag, da er det nok! Juletre, nisser, engler og all slags pynt får bein å gå på - enten ut, eller ned igjen i diverse bokser som pent parkeres i boden igjen til neste julehøytid.
Men eh, tilbake til at det er i dag det faktisk begynner. Da ser jeg bort i fra at butikkstanden har fylt opp hyller og kurver med kakemenn, julemarsipan, kalendere, julebrus og jeg vet ikke hva, siden september eller der om kring...

Med litt hjelp av en syk liten frøken fant kjente og kjære figurer og pynt veien tilbake til sine mer eller mindre faste plasser. Stakkars Katherine har så vondt i halsen at hun nesten lever på saftis. Er det ikke bedring å spore i morgen går nok turen til legen ja. Men å pynte til advent (les: JUL), dét er nå kjekt så lenge det kan gjøres litt sånn innimellom - også for en småpjusken liten "nissejente" :-)
Da gjenstår det kun én ting før jeg runder av: Ønske hver og én av dere der ute en adventstid fylt med glede og forventning - og minst mulig stress! Øyeblikket, "nuet" kommer aldri tilbake, og at tiden går er det ikke tvil om:  Bare se på dette lille tilbakeblikket til 2008 og verdens herligste nissejente. Hvor ble denne lille smånissejenten av??? Nå er hun en mye større, og alldeles nydelig nissefrøken :-)
Satser på at julestemningen dukker opp á la "Sim-sala-bim!" nå som huset er invadert av all verdens julehygge. Kanskje den kommer smygende når Katherine og jeg setter oss ned for å lage "til-fra-lapper"? Baker julekaker? Synger julesanger? Besøker Pepperkakebyen? Julekonsert? Pakker julegaver? Leser julehefter? Lager julegodter?

Jul blir det, okkesom :-)


4 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Et ord, KOSELIG! Det er det å lese bloggen din. :))))

Julen er til for å kose seg. Det har vi vel glemt. Advent er vel ventetiden og da skal en også kose seg. :)))

Her er det null stress, julen kommer uansett. :)))

Gry og Millis blogg sa...

Enig med Nina. Koselig med bloggen din!

Du har jo fått god hjelp til pyntingen av den lille nissefrøkna, håper hun blir fort bedre, og at dere slipper legebesøk. Ha en fin adventstid!

Gry Viola og Roxie sa...

Hei på dere! Koselig blogg innlegg! Så mange nisser som har "flyttet" inn for en periode. Advent, jul er noe helt for seg selv. Må si som du sier, ikke stress men kos dere masse!!
Ha en fin førjuls tid!! Så håper jeg at Katrine er mye bedre i dag!!

Ville sa...

Ønsker deg en fin førjulstid. Nydelig stemning!

Related Posts with Thumbnails