mandag 17. januar 2011

Balder den tålmodige m.m.

Som noen av dere vet går jeg på Fotoskole (på internett). Runde 2 startet nå på nyåret, og den første hovedoppgaven skal innleveres på onsdag. Vel, som det skippertaksmennesket jeg overhodet ikke er venter jeg iallfall ikke til siste nikk slik at jeg har knapt med tid til å gjøre oppgaven på best mulig måte... Finn fem feil i den forrige setningen, hehe

Anyway - vær og vind har ikke gjort det helt enkelt å ta ut på fotosafari for å løse konkrete oppgaver. Men i dag var det faktisk mer eller mindre opplett i noen timer mens Katherine var på skolen. Balder og jeg la i vei opp på Siristølshaguen og utsikten derfra. Oppgaven går nemlig ut på å ta bilde av noe som er langt borte med forskjellige innstillinger på kameraet. Dybdeskarphet er bl.a. noe vi jobber med.I tillegg skal vi gjøre en oppgave som skal ha fokus på objekt foran bakgrunnen som skal være langt borte. Krøkkete forklaring (av meg), men kanskje bildene viser litt hva som er poenget? Jeg skal ta nye!


Hvordan blir dette når været er definisjonen av grått? Veeel, la meg si det slik: Jeg satser på mer opplett frem til onsdag :-) Hadde det enda vært litt dramatiske skyer, noen heftige cumulusskyer som kunne bidratt med litt spenning. Men neida! Helgrått med et og annet lite blaff av lysning...


Apropos lysning, eller rettere sagt lyspunkt. Jeg hadde medbragt lyspunkt, nemlig Balder. Han var tålmodigheten selv mens jeg svinset frem og tilbake, høyt og lavt, med kamera og stativ på jakt etter det ultimate motivet. Han fikk rikelig anledning til å vise hvor tålmodig han kan være... for jakten var ikke enkel.


 
 

Jeg lover, de to neste bildene er IKKE arrangert (ikke de andre med Balder heller, men det var nå litt artig med disse to første)! Balder ålte og smøg seg inn på motivet med et bedende blikk. "Snart ferdig nå eller?" Jeg kunne ikke annet enn å le og ta en pause slik at Balder fikk litt velfortjent oppmerksom, kos og lek. Han ble helt yr av glede og oppførte seg nesten som kalvene om våren, haha.


Balder kommer smygende som en liten linselus...


Sjekk det uttrykket!!! Haha, sååå uskyldig der han ligger :-)
(Jeg stresset litt, for der er fritt fall på nærmere 20 meter bakom Balder...)


Den siste timen før vi hentet Katherine fra skolebussen ble viet kos og lek med Balder. Ikke godt å si hvem som koste seg mest ;-)

 "Skal vi på tur i morgen også sier du?"
"JA!" :-D

Benytter anledningen til å gratulerer min kjære lillebror 
Ken Martin med bursdagen i dag; 17. januar! 

Katherine hilser MASSE til beste onkelen!
Glad i deg! Feliz cumpleaños!


Knallstilig selvportrett, ikke sant?!

(Lånt uten å spørre om lov, men satser på tilgivelse før tillatelse,
eller hur lillebror? :- )

******************************************************************************************

Hilser også MASSE til stakkars Daniel (9 år) som 
var så uheldig å brekke foten!

GOD BEDRING!


8 kommentarer:

Torill-e sa...

Han er bare så nydelig den linselusen din :)

Gry og Millis blogg sa...

Herlige bilder Irèn. Jeg synes det var SÅ fint det første bildet med termosen og koppen på. Det ser jo ut som om det er klistret inn i landskapet med et klistremerke! Og selvfølgelig Balder, krypende og ålende for litt oppmerksomhet.

Er både du og broren din like kunstneriske? Innmari fin tegning nemlig.

T :-) sa...

Du kommer garantert i mål med oppgaveleveringa di :-)
Masse fine bilder - som vanlig :-)
Men det var ikke mye vinter lenger nei....

Nøve sa...

For ei linselus du har! Jeg er dessuten helt betatt av landskapet hos deg. Rart å se det snøfritt midtvinters, og det er fine, nesten vårlige farger. Hm.
Og så ble jeg veldig glad for å få noen hint om oppgave-løsning! Syns de med termos og kaffekopp var helt perfekte!
Jeg har en idê i hodet, men har enda ikke fått satt den ut i livet.. Jeg må base i snø med Nalle på slep, han er ikke like tålmodig som Balder! Skal på jobb imorgo også, så det blir visst ett skippertak på onsdag. At det går an...

Nina og Bonnie sa...

FOR noen bilder!!!!!!! Nå blir jeg helt matt....sånne plasser å ta bilder av har ikke jeg. Nå ble jeg såååå misunnelig. ;)

Den linselusa din er bare supervakker. Så hvit å fin i brystet. :)))))

Ville sa...

For noen flotte bilder!!!
Moro men en vakker og sjarmerende Balder som linselus:o)))

Laila sa...

Åååå så fine bilder =D
Særlig det tredje siste, der Balder står med pinnen i munnen. Kjempefint portrett av en glad hund =D
De andre bildene var også fine ;) Koselig stemning i skogen, selv om dere ikke har snø.
Lykke til med fotoskolen!
Hilsen Laila.
Ps. Hvilket kamera har du? :)

Irén T. A. Færevaag sa...

Ja, ikke sant vel, at den linselusen min er herlig og flott!! :-)))

Gry: Lillebroderen min er nok kunstneren i familien! Han har gått på Kunsthøgskole og hele pakken. Dyktig illustratør! Kjempestolt av ham! :-)

Laila: Jeg har et Canon EOS 450D (med standard objektiv).

Related Posts with Thumbnails