søndag 9. januar 2011

Ski + skogsvei + bål + pølser = KOS :-)

"Å smi mens jernet er varmt" er høyaktuelt på disse kanter for tiden. I det ene øyeblikket har vi full vinter, og i det neste plaskregner all den herlige snøen vekk igjen... Ikke så enkelt å planlegge da. Man må rett og slett smi mens jernet er varmt! Eller rettere sagt; være ute når snøen er... øh, kald og tilstede! Hahaha


Som sagt så gjort! Fredag kveld og lørdag formiddag lavet snøen ned i store mengder. Steffen brøytet både sent og tidlig, men det monnet nesten ikke. Vi begynte å snakke om at det hadde vært kjekt å ta seg en tur innover skogsveien (1152 m) på ski nå som alle sammen har fått seg bortoverplanker :-) Ikke minst hadde vi noen pølser på lager som ville gjøre seg godt på pinne over bål :-D


Sekkene ble behørig pakket med varm drikke og litt småsnacks å bite i. I disse diabetes-tider ble Kvikklunsjen droppet til fordel for frukt- og nøttemiks. Snadder for både to og firbeinte. Balder er helt tussete etter peanøtter, og sier ikke nei om det følger med litt papaya og rosiner heller, haha.

 

Før vi dro på tur fikk vi overraskende besøk av hyttenaboene våre; Geir og Sidsel. Kjempekos at dere svingte innom folkens :-) Katherine benyttet også anledningen til å trille snøballer i den kramme snøen. Det ble til en skikkelig Hula-snødame. Skal si småfrøkna vår er kreativ :-)))


Balder går fortsatt på smertestillende/betennelsesdempende pga bakfoten som har fått en kraftig strekk. Men - jeg skal love dere at det koblet han helt ut når vi var på tur. Han løp frem og tilbake langs skisporet og koste seg som bare en Islandshund kan gjøre i snøen og kulden. Musejakt var han på flere ganger, og måtte bare rulle seg over skisporene for å få litt ekstra oppmerksomhet innimellom :-DVél hjemme etter skituren laget Steffen bål oppi grillen i hagen. I skumringen ble det grillet pølser etter alle kunstens regler. På slutten begynte det å regne og blåse litt surt, men vi holdt ut til siste pølse var fortært. Skikkelig kos var det! Deilig å komme inn til god fyr og varme i peisen. Trøtte og gode etter en koselig dag sammen. Balder gikk ned for telling og sovnet under salongbordet, og var ikke interessert i å stå tidlig opp i dag. Han har utviklet seg til å bli en skikkelig B-hund, sånn sovemessig, hahaha.Katherine koser seg med varm sjokolade med krem


I skrivende stund hyler vinden rundt hushjørnene, og det regner som bare det. Men det er rikelig med is på tunet og veiene. Tjukke lag med klink is. Like godt å være i ro, og ta en rolig kveld. I morgen er det ny uke, og ymse som skjer. Søndagsmiddag med dessert er fortært (Lettis er faktisk veldig godt! :-) , så nå lokker sofakroken og en kanne med rykende varm te. Ha en fin kveld!


9 kommentarer:

T :-) sa...

Høres ut som du er godt i gang med ditt "nye liv" :-) Smart å ta bålet på terrassen, da var det jo veldig kort vei hjem etterpå :-)

Hmmm, hva skal jeg si da? Nå som du har blitt en ivrig skigåer også. Mener jeg fikk litt støtte fra din kant med tanke på manglende bruk av ski ;-)

Kos deg inne i varmennå som været ikke er på sitt beste og vær forsiktig på isen.

Gry og Millis blogg sa...

Så koselig med hele familien på skitur Irèn! Katherine har jo laget en aldeles herlig snødame/mann/hare:o)

Godt med pølser på bål, også så smart da gitt å ta det hjemme i hagen.

Jeg synes forresten du er kjempeflink som har lagt om kostholdet ditt på en "snupp", og du høres så positiv ut også. Utrolig bra:o)

Irén T. A. Færevaag sa...

Tove: Ooops... det stemmer det Tove, om skigåing. Men du vet - jeg har fått en ekstra motivator, så nå er det bare å kaste seg ut i det :-)

Koser meg som bare det jeg - inne i varmen. Men Steffen som har vært i GLOVARME Afrika fyrer så malingen nesten skreller av veggene, hihihi

Gry: Ja, ikke sant den Hula-snødamen er stilig!?! :-)))

Mtp kostholdet så gjør jeg så godt jeg kan. Det er mildt sagt i egeninteresse :-) Litt av en helomvendig du måtte ta innover deg også, Gry. Inspirasjon for andre (meg) det vet du :-)

Klem til dere begge :-)

Anne-Liss sa...

Det var godt at dere fikk en hyggelig tur før regnet kom. Jeg er ikke så glad i pølser men pølser på bål det er godt, må være noe med stemningen og den friske lufta.
Den hula,hula snødamen var virkelig flott, det er mye kreativt i den lille kroppen der det har hun jo vist før :o)
Her har det regna siden nyttår så vi har gått på is ei uke nå, fremdeles er det ganske isete noen plasser.

Ha en fin og isete uke !

Nina og Bonnie sa...

Dette så ut som den PERFEKTE dagen. Litt misunnelig, jeg! Men ski har jeg ikke og heller ingen som gidder å gå sammen med meg.

Jeg skulle nok også funnet på noe med kostholdet, kunne trenge å finne bikini- formen. Uhuuuuuu....

Laila sa...

Hei!
Der var den nye bloggen ja :)
Artig å lese i den og det så kjempekos ut med skitur! Musejakt og løping fram og tilbake i skisporet er et kjent fenomen her også :)
Ha en fin dag!
Hilsen Laila

Balder sa...

Hei Irén :-)

For en utrolug flott blogg du har laget. Masse lenker og spennende stoff!

Kos deg videre med Balder og resten av family'n

Hilsen Børge og Balder (Diljas Vikingur Ganti)

Ville sa...

Så koselig skytur :o)))

Flotte blider!!!

Gry Viola og Roxie sa...

Hei! Godt nytt år til dere!! Ser at jeg er noe treg med komenteringa men bedre sent en aldri!! Så flott skitur dere hadde og det å ta rasten hjemme synes jeg så kjempe bra og morsomt ut!! Den flotte snødronninga som Katrine hadde laga da!!
Håper Balder er bra i dag og at medisinene hjelper på betennelsen i kroppen. Balder er jo bare helt nyyydeliiig!!
God helg!!

Related Posts with Thumbnails