tirsdag 25. januar 2011

Tragisk!

 
(Skjermdump fra BT)


Det er mye en kan lese som kan engasjere og/eller opprøre. Som oftest er det der og da, men noen ganger klarer en ikke legge det bak seg... Jeg leste nettutgaven av BT og satt helt vantro og sjokkert etter å ha lest om nyfødte, friske valper som ble avlivet to dager gamle. Hvorfor? De oppfylte ikke rasestandarden - de manglet en stripe... Siden jeg skriver dette er jeg jo ikke målløs, men sånn føles det egentlig. Det er tragisk at noen kan ta en slik avgjørelse når det er muligheter for f.eks. omplassering.

Den aktuelle kennelens hjemmeside.

Rystet, sint og fortvilet... Les saken her!7 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Vet du, Irén, dette har jeg sett på TV før. Og det er vanlig akkurat på denne rasen. Så det er ikke bare en oppdretter. Det var et TV-program om dette for 1 års tid siden. Oppdrettere ble intevjuet og innrømmet dette. Og for dem var det naturlig. Jeg satt og ble rasende. Hva slags oppdretter er dette??????? Jeg er helt enig, detter er valper som er helt friske. De kunne vært solgt som feilvare til halvpris. Sånn kjøpte jeg min første hund. Han var feilfarget. Like flott uansett!

Ville sa...

Vet du Iren, det er medaljens bakside av alt som har med utstilling å gjøre, jeg blir mildt sakt rasende, Tror ikke jeg skal skrive mer, jeg kommer til å skrive for mye eder og galle blir altfor usaklig!!!
Fint at det kommer frem i lyset!!!

Irén T. A. Færevaag sa...

Uff ja, jenter - det er ikke fritt for at det koker litt over, men å spy ut edder og galle hjelper så lite. Å sette fokus på det derimot - dét må en gjøre! Jeg kjenner ikke til programmet du nevner, Nina, men det burde visst sendes i reprise minst én gang årlig!

Medaljens bakside ja... *fnys* Uff, men jeg ble så sjokka, sint og trist...

Ville sa...

Irèn, nå har jeg omsider summet meg og klart å lese det som står i BT. Vi har venner som har en R.R etter hva vi har hørt så er stripen på ryggen opprinnelig en gen-feil, som nå er rasestandard. Så med andre ord, de hundene som ikke har gen-feil blir avlivet???

Vet der er RR som lever i beste velgåenhet uten stipen på ryggen, og de er til stor glede for eierne.

Dette bør være et tankekors til alle som driver avl av hund, og som henger seg opp i rasestandard, og jakten på hunder som skal være vinnere i ringen, tror ikke en kan og skal skylde på den vanlige hunde-eier, de elsker sin hund som den er!!!

minishabby sa...

God morgen vennen!
Uff, dette her er bare tragisk. Skjønner godt at du engasjerer deg for hvilken dyreelsker gjør ikke det. Klarte nesten ikke se på bildet du har lagt ut uten å få en klump i halsen jeg. Nei, dette skulle ikke vært lov.
Håper uansett at dagen din blir fin og at du får noe å smile for også.
God klem fra meg som ble veldig glad for hilsenen din:)

Laila sa...

Hei!
Uff, blir så sint og trist på samme tid!
Og det er riktig det med at stripen på ryggen til Rodesian Ridgebacken egentlig er en feil, men som nå altså er standard. Og har sett på et TV program at der denne stripen begynner, så går det ofte et hull ned gjennom ryggraden.
Hvem som helst skjønner jo at det er litt merklig da!

Og hvis en oppdretter får hunder som er "feil" eller ikke etter standard, så bør de jo egentlig se på hvilke dyr de bruker i avl. Genene går jo videre, selv om søsknene til disse valpene ble avlivet.

Nei, det blir for dumt. Det er utstillingens bakside ja. Dommerne har egentlig all makt! Når bl.a. Schäfere som nesten kryper på marken, på grunn av lavt kryss, får høyeste premieringer, så blir jo dem "naturlig nok" brukt i avl. Selv om menigmann egentlig ser at det ikke kan være noe sunt for en hund å være skapt sånn.
Dommere har sånn sett mye makt! Siden de kan gi beste premier til hunder som egentlig ikke er prikklike standarden. Sånn som dagens Schäfer-rygger. Den skal jo ikke være så bøyd, i følge standarden!

Skal ikke si mer. Ha en fin dag :)

Milena Marie sa...

Hmm. ja det er veld noen som ikke skulle vert oppdrettere heller kansje. Jeg elsker hunder og blir rasende når jeg ser noen selger hunden sin på finn.no som kun er halvt år osv. Dette er jo helt tragisk, at det går ann.

Like tragisk som å parre to forskjellige raser. det ødelegger jo bare hundene til den grad med adferd, gener osv. Dette gjelder jo ikke alle, men herregud. Har sett mange blandinghunder og hunder med fire forskjellige raser i seg. stygge.

syns alt med dyrehold tar helt av noen ganger ass. og vi mennesker bryr oss ikke om hva vi gjør med eller mot dyra.

Kunne vi ikke bare la dem være slik de er? eller har vi virkelig det behove for å eksprementere med raser osv kun for å tilfredstille våre behov?..

Hilsen fra meg.

Related Posts with Thumbnails