mandag 24. januar 2011

Bilder - før og nå... - ta lesebriller på ;-)


Det er mandag igjen!?! Eh, hvor ble helgen av mon tro? Hadde jo så mange planer om å gjøre ditt, og gjøre datt... Ehem! Helt uvanlig er det vel ikke at diverse planer og gjøremål "koker bort i kålen" til fordel for andre og impulsive ting som inntreffer?


  

Denne helgen har handlet mye om bilder, ikke minst bestilling av sådanne. I mange år har jeg vært kunde hos Eurofoto for nettbestilling og lagring av bilder. I nettalbumene mine hos dem har jeg noe sånt som ca. 20 000 bilder. Yepp, du leste riktig; tyve tusen! Phew! Vel, bare en brøkdel av dem er fremkalt...
Minus med digitale bilder
Det er vel det eneste minuset med digitale bilder at de har en lei tendens til å hope seg opp uten å bli fremkalt. Også tar vi jo så mange flere bilder enn vi gjorde før da det begrenset seg til hva filmrullen tillot. Det var ikke alltid at bildene kom i album da heller, men de ble i det minste fremkalt. Ekstra spennende var det jo å se om noen av bildene i det hele tatt var brukbare. Eller kanskje hodet til onkel Ditt i dåpen ikke kom med på bildet, eller venninne Datt hadde en megagrimase og "bad hair day"? Ikke uvanlig med bilder hvor alle sammen hadde rødglødende varulvøyne heller.

  Katherine har fått selskap av Sofus som fulgte etter oss opp i skogen :-)

 
Katherine er selvoppnevnt fotoassistent/caddy :-D

 

Scrapbooking Light
Slik det er nå, kan en åpne det digitale bildet i et bildebehandlingsprogram og med et museklikk fikse både røde øyne, utsnitt, kontrast, farger og jeg vet ikke hva. Jeg må med skam innrømme at ikke en gang alle bildene fra reisen vår til Chile er fremkalt. Det ble knipset mellom 2-3000 bilder på turen, og jeg har tatt et skippertak innimellom og fremkalt og laget album av "scrapbook-typen". En lightversjon anyway. Synes ikke om når bilder "drukner" i stæsj og dill, men en enkel layout med en pålimt billett fra en togreise, litt tekst og kanskje en liten tegning eller litt pynt som passer til bildene? Ja, det kan vi like. Ja, jeg vet at det går an å lage og bestille fiks, ferdige fotobøker, men det er ikke min greie :-)


Fremkalling/bestilling
I disse dager hadde Eurofoto et supert tilbud på fremkalling, og fristen gikk ut i går. Vel, jeg har tenkt lenge at det er på høy tid å gjøre ferdig albumene fra Chile-turen da de er ekstra stas for oss å ha tilgjengelige for en titt og to :-) Etter å ha sjekket hvor langt jeg var kommet (tre store album er ferdiglaget), satte jeg i gang å merke av bilder i de forskjellige albumene på Eurofoto-kontoen min. Det er ganske tidkrevende arbeid når en ikke skal bestille hele album, men et utvalg bilder. Glad og fornøyd klikket jeg på "Gå til kassen" for å bekrefte bestillingen av hele 757 bilder. Hva skjedde da tro?

Spooky kult :-)


K-R-I-S-E !!!
FEILMELDING !!! Prøvde om igjen, enda en gang... Niks, samme feilmelding! Uææææ!!! Må jeg gjøre alt på nytt mon tro??? Melding er sendt Eurofoto om saken. Venter i spenning på tilbakemelding. Må nesten skynde meg å si at dette er første gang jeg har hatt problem med bestilling i systemet deres. De har til vanlig rask levering, og veldig bra bildekvalitet! Håper jeg får bildene til superprisen likevel selv om fristen er omme. Lov å håpe, ikke sant? :-)BLÅ SKY?
Men bestilling av bilder er ikke det eneste det har handlet om i helgen. Som noen av dere vet går jeg på en Fotoskole på internett. Hovedoppgavene denne gangen krevde bilder tatt ute. Her i Sunnhordland og andre deler av landet har det vært det ultimate gråværet i ukevis. Ikke sånne kule, spooky skyer som er stilig på bilde, men jevnt GRÅTT og ultra kjedelig! Stor var gleden i går da det brått åpenbarte seg en bitte liten flik av noe som en tidligere klassevenninne så treffende beskrev som en BLÅ SKY! Solen tittet frem også. Fikk nesten helt sjokk, haha! Da var det bare å hive seg rundt og ile avgårde med kamera og stativ opp på Siristølshaugen. Katherine og Balder var med som assistenter/underholdning :-D


Kortvarig glede
Sånn helt knall ble det ikke, men godt fornøyd likevel. Kan jo ikke klage når det ble opphold i det grå en liten stund. For lenge varte det ikke. I dag er det helgrått igjen, men minnet om den blå skyen (himmel) og ørlite solstreif varmer på innsiden ennå. Skal ikke så mye til for å glede en Vestlending! Hehehe :-) Bildene som er "strødd" innimellom all denne teksten er knipset i løpet av helgen.

Stalltips ;-)
Er det på tide med en opprydning i det digitale bildearkivet ditt sier du? Ta deg i nakken og gjør noe med det først som sist! For ikke å glemme; Investér i en ekstern disk for backup! Og BRUK den! Dagens stalltips fra meg :-D Ha en forbilledlig dag!PS! Oppdatering kl. 14.00:
Eurofoto har ordnet opp, så nå er bestillingen min på vei. Da kan jeg begynne å glede meg (hmmm...) til å få 757 bilder til å putte i album, i tillegg til de 300 som ligger i boksen sammen med albumene og venter... :-)

4 kommentarer:

Ville sa...

Masse flotte bilder, jeg er imponert over gløden din... venter på rette været....kommer det noenlunde vær og lys....så er du ut med kamera...til glede for oss andre:o)))

Kira og familien sa...

Enig - finner alltid så mange inspirerende bilder på din blogg, Irén.

Takk for koselig hilsen fra deg inne hos meg :)

Ha en fin uke
Klem

Laila sa...

Fine, stemningsfulle bilder =D

Irén sa...

Tusen takk :-) Kan ikke annet enn å kose meg bakom kameraet :-)

Men det er ikke få ganger at jeg skulle ønske jeg hadde kameraet MED, istedet for å glemme det igjen hjemme. Merker at det er litt mer som skal til for å "drasse" med seg et speilrefleks ifht kompaktkamera... De beste motivene dukker gjerne opp når kameraet ligger igjen hjemme...

Related Posts with Thumbnails