tirsdag 8. februar 2011

Da Tinka inntok tunet


  3 bestiser på Siristølshaugen i Færavåg, Tysnes

Vi har hatt langhelgsbesøk her på tunet. Alltid like koselig når vi får besøk. Denne gangen ble Balder ekstra, EKSTRA glad, for jammen meg dukket det opp en snerten dame på fire bein også. Tinka, skjønne, vimsete, lekne, glade og kosete Tinka. En herlig miks av Golden Retriever og Labrador (om jeg husker rett?). Halvannet år gammel, og deretter ;-) Matmor Hege (familie) og Tinka er en super duo som vi gleder oss til å treffe igjen. De bor i Fjærland i Sogn, noen timers kjøretur nordover. En vakker bygd, vél verdt et besøk! Fjærland er også kjent som bokby, og har et flott bremuseum.

 Foto: Hege V.

Fra morgen til kveld gikk det i hundre med to- og firbeinte som koste seg inne og ute. Værgudene var innimellom litt snille slik at vi ikke blåste helt bort. Det var vel liten storm i kastene fredag kveld, og natt til lørdag. Rusket godt i huset og hunder og katter fant ikke ro... Lørdag ettermiddag ble det litt fotosession i hagen, men det var allerede begynt å skumre, så blinkskuddene sto ikke i kø. Det var for mørkt rett og slett (og "i farta-bilder" er søren meg litt av en utfordring!). Men hundene koste seg nå lell :D

Deilig gjørmebad! Det er godt for huden sies det :-D

Ikke rør snøballen Katherine kastet! Den er MIN!

Sofus og Sofia er ikke overbegeistret når det kommer besøk på tunet. De er litt skvetne av seg ("understatement"). Når det attpåtil kommer en HUND, ja da er de ikke nådige. Stakkars pusene, det ble noen runder med fresing, skyte rygg og stri pels og hui og hei... :-) Når Hege og Tinka tok kveld skulle en tro kattene hadde radar, for da satt de på trammen og mjauet hver kveld. For å være helt trygge for dette fremmede individet (Tinka) var det best å snike seg under sengen til matmor og bli der til neste morgen. Ok da, de endte oppå dynen, tett sammen, skjønningene :-)

Trenger hverken akebrett eller masse snø når Tinka er på besøk :-D


Godt med en liten pustepause :-)

Balder ble tydeligvis så betatt av Tinka at hun fikk fritt spillerom med det meste. Muligens sammenheng med at løpetiden nærmer seg. Balder er da Mann! ;-) Lekekassen til Balder ble utforsket bokstavelig talt til bunns, og den ene leken etter den andre ble grundig "dissekert" av Tinka som er både sterk og veldig nysgjerrig. Nysgjerrig etter å finne ut hvordan lekene er satt sammen, haha. Yndlingslekene til Balder ble reddet unna, så ingen skade skjedd Hege!

Sjekk de øynene!!!

De siste ukene har Balder hatt ordre fra veterinæren om å holde seg mest mulig i ro. Men jeg hadde da søren meg ikke hjerte til å holde han igjen nå i helgen! Han har kost seg MASSE sammen med Tinka. De har lekt, kost og nusset som bare det. Utrolig flott og kjekt å se dem utfolde seg sammen :-) Litt maktkamp har det vært, men Tinka er så fin med å underkaste seg, og Balder så rolig og tålmodig. Det gikk som en drøm egentlig.

 Flink liten hundetrener Katherine med en like flink Tinka :-)

Morsomt å se Tinka erte Balder med å stikke av med leken han holdt på med. Han satt betuttet igjen, og fulgte med. Ganske riktig, Tinka slapp leken hans og fant sin egen igjen. Da stormet Balder til og gjenerobret leken sin med stolt holde og la seg ned ved siden av henne. Slik holdt de det gående :-)

Foto: Hege V. 


Oppdatering om Balder:
I går var jeg til Stord på nok et veterinærbesøk med Balder. En tredje veterinær skulle vurdere ham. Han halter fortsatt, og skrek av smerte når veterinæren undersøkte ryggen. Uff og uff, det er ikke noe kjekt! Nye røntgenbilder ble tatt, men ingen funn. For så vidt ok det, men tenk om de hadde klart å finne ut hva det er...

For sikkerhets skyld ble det også tatt Borrelia-prøve. Den var heldigvis negativ. I tillegg ble det tatt enzymprøver som er sendt til Tyskland. Det går en ukes tid før vi får svar. Inntil videre skal Balder ha massasje hver dag, og kun ha korte, lette turer ute. Vi må unngå at han "tar av" etter f.eks skjærene som han er så irritert på. Øynene ser ut til å ha blitt så bra som de kan. Litt gode nyheter om ikke annet :-)


Balder har vært superfrustrert de siste ukene siden han har måttet være så mye i ro. Ikke lek og herjing hverken inne eller ute. Han begynte rett og slett og bli litt bøllete i all sin frustrasjon. Veldig forståelig, godgutten vår er jo leken som bare det. Veterinæren syntes ikke det gjorde noe at han hadde fått tatt seg litt ut i helgen med så koselig besøk. Det gjorde nok godt på mange måter :-)
Ha en strålende dag!

5 kommentarer:

Tove sa...

Uff så kjedelig det er at ikke Balder blir bra igjen :-(

Men ellers så ser det ut som dere har hatt en kjempetrivelig helg alle sammen :-) Ja bortsett fra kattene da. Men de har vel ikkelidd noen nød de heller tenker jeg ;-) Selv om de sikkert ikke er enig.

Det jeg husker fra Fjærland er at det er paddeflatt, i hvert fall for en som bodde oppi "bratta" lenger inn i fjorden.

Fortsatt god bedring til Balder!

Gry og Millis blogg sa...

Så koselig med besøk, både for to- og firbente (unntatt kattene da:o).

Fjærland er et flott sted. Etter at vi var der i forfjor, vil jeg tilbake igjen kjenner jeg. En helt spesiell stemning!

Nå er jeg litt bekymra for Balder, de bare MÅ finne ut hva det er snart synes jeg!!!

Maila og Leia sa...

Så kjekt at Balder har fått kosa seg i helga, det gjorde nok godt for humøret hans. Kjedelig å gå slik og ikke vite hva som er galt. Krysse fingrene og håper de snart finner ut hva det er.

Vår forrige hund var akkurat lik Tinka, samme lyse farge med mørkere ører og haletupp. Og nesen, akkurat samme :o) Mora hans var blanding schæfer/ labrador og far Golden, kanskje litt slankere men ellers helt lik. Han var over 16 år når vi måtte ta det vanskelige valget. Guttene vokste opp med ham så det var tungt for alle. Uff, nei nå sitter jeg her og mimrer.

Det var veldig fint bilde av Balder med ballen, gladgutt ;o)

minishabby sa...

Uff, stakkars Balder:(( Håper virkelig at de kan finne ut av dette her. Høres i hvert fall ut som om dere har hatt et veldig hyggelig besøk. Og bildene er jo bare herlige da:)
Ønsker dere fortsatt en flott dag vennen. Her er det strålende vær, og håper det er det hos dere også.
Klem fra meg!

Kira og familien sa...

Kjekt å komme inn her som altid - bortsett fra det med Balder da :(
Nydelig bilde av ham med den gule ballen og gøy med besøk - herlig å se dem leke :)

Related Posts with Thumbnails