mandag 18. oktober 2010

Oktober-glimt fra tunet

Hei!

Ikke den mest aktive/produktive perioden når det gjelder blogging dette, men ting kan snu fort. I morges var det tilbake til hverdagen igjen etter en ukes herlig høstferie. Katherine var hos farmor noen dager, sammen med kusine Nina. Det var visst veldig kjekt :-) I dag var det ikke så fullt så lett å få småfrøkna våken, Hun sov tungt til tross for at klokken hennes hadde både kvitret og galt (Ja, den har fuglekvitter til ringelyd, med hanegal til slutt, hehe).

Katherine venter på skolebussen 07.30 i morges;
smal i blikket, og klistrer på et "Jeg-er-liksom-våken-jeg-smil" :-)

Etter en kjapp dusj, godsaker i matboksen og refleksvesten ytterst, bar det på skolebussen med et langtrukkent gjeeeeeeesp til ha det. Ikke bare, bare å starte på an igjen etter en uke fri :-)

 Soloppgang i oktober

 Anemonen blomstrer på hell i "varmen" fra oktobersolen

I høstferien, mens Katherine var på tur, fikk jeg unnagjort litt her hjemme som hadde vært på vent en stund (ikke sant, Tove?) ;-) Skulle gjort mer (fotoskole-oppgavene som pdf), men når jeg holder på med en kjempespennende bok er det lett for at den er i hovedfokus. Spesielt på kveldstid :-)

HØST!

Det har blitt noen turer med Balder til Siristølshaugen. Herlig forfriskende med kjølig høstluft og fantastiske farger. Etter nattens miniuvær er mesteparten av høstløvet over alle vidder... Men litt er det nå enda, så kanskje det blir noen turer med kamera på slep hvor det blir noen blinkskudd? Må bare huske å ta med kameraet, host, kremt... Heldigvis har jeg mobil med relativt bra kamera, så det er blitt noen knips med den også :-)

Spennende skyggeeffekt med lyset fra soloppgangen i bakgrunnen

Det nærmer seg at vi blir fulltallige i heimen igjen. Det gleder vi oss VELDIG til! Da regner jeg med at Jonny-jeger fra Bergen dukker opp også. Vi har et par dyr som skal felles her på bruket. Hjorten brøler i brunst så det ljomer rundt veggene her for tiden.

Godgutten i sitt ess i skogen :-)

I forgårs når jeg var ute med Balder på morgentur så vi storbukken knapt hundre meter fra oss. Da den ga seg til å brøle satte Balder seg rett på rompen. Så nesten helt paralysert ut. Kom ikke en antydning til et lite bjeff en gang, bare satt og nistirret... til hjorten forsvant inn i skogen.

 Helan & Halvan med mosepels :-)


Eikeløv i høstdrakt...

Hjorten har til og med gravd seg en parringsgrop rett ved innkjørselen til tunet. Ingen blygsel ute og går her nei...


Det nærmer seg solnedgang...

Ha en strålende dag og uke!

6 kommentarer:

Nøve sa...

Ha ei strålende uke, du også Irèn!

Du tar så fine bilder :o) Og så er det moro å se hvor anderledes skogen din er!
Men hjort, det har vi også :o) Bukkene har brølt hver kveld og natt til langt utpå morgenkvisten. Det er så rått å høre på! Men, her om dagen hørtes skudd, og så blei det stille. De tok bare en, tror jeg, men heldigvis hadde resten vett til å forsvinne.

Laila sa...

Hei. Igjen. Ja eg har vore litt lite i bloggens verden det siste. Men det er heldigvis pga mangelen på tid. Det er no når det ikkje er meir å gjere ute (sidan det er for mørkt) at eg tusler meg inn i hus.
Og da er det håp om at eg kan blogge litt. Som no, når klokka nærmar seg leggetid.UFF da. Den var nok ein gang langt over.

Flott at du informerte om den nye bloggen din, det har eg ikkje fått med meg.

Masse flott haustbilder her. Du er ein flink fotograf.

Ha ei hyggeleg veke.

T :-) sa...

Fantastiske bilder Irén! :-)

Haha, Balder ble målløs av hjorten?? ;-)

Jeg sier bare tusen takk Irén for at du brukte høstferien til å hjelpe meg! :-) Får veldig dårlig samvittighet for mas og pirk. Men så ble/blir den kjempefin også!!!!!

snorredimma sa...

Nå er jeg virkelig imponert over alle de flotte motivene du har knipset.Likte spesielt godt det med trærne..tredje siste bildet...

Si meg, grer du pelsen til Balder hver dag? Han ser bestandig så nygredd ut! Tenk at han ikke gjorde noe annet enn å sette seg ned da han hørte hjorten ljome - det tror jeg neimen ikke hadde skjedd her med mine to, nei..

Ja, det blir tidlige morgener for noen når man ikke bor så sentralt....halv åtte er tidlig å sitte på bussen....kan sjøl huske at jeg gikk avgårde til skolebussen kl. 07.15, og jeg er glad jeg kan sette meg i en varm bil rett utenfor døra nå på tidlige morgener :-)))

Ha en fin uke!

minishabby sa...

Hei kjære venn!
Jeg blir så fascinert av bildene dine. Du er blitt utrolig flink til å ta bilder. Ser jeg har mye å lære. Men det får bli seinere. Har litt andre ting jeg holder på med nå liksom;)
Gud bedre for et flott sted dere bor på. Hadde ikke gjort megnoe å få en omvisning rundt hos dere. Det er så fine farger nå om høsten. Eller vinteren alt ettersom for snøen har jo allerede kommet.
Tusen takk fo skryt. SElv om en har forskjellig stil så kan en jo se fine ting andre steder ikke sant... Dansken begynner å savne meg for jeg sitter omtrent bare på hobbyrommet om dagen. Nå derimot sitter ejg ved siden av han, men med nesa ned i dataen;) Kos deg masse med Katherine. Håper hun har våknet til nå. Hihihi..
God klem fra meg!

Kira og familien sa...

Ja, Irén - du er sannelig flink til å ta bilder og vi blir også så fascinert av motivene dine.

Klem

Related Posts with Thumbnails