lørdag 4. desember 2010

Spesialisten har talt!

Etter en lang dag i buret i bilen, lang og grundig undersøkelse hos veterinæren, syntes jeg at Balder fortjente en ny leke. Her storkoser han seg med nyinnkjøpt bever med pipeleke i magen. GØY! :-DBalder: Endelig kom D-dagen, og vi tok turen til Dyreklinikken på Stend. Øyespesialist Eva M. undersøkte godguttens øyne grundig! Hun er veldig trivelig, og for aller første gang hos en veterinær tok Balder i mot godbiter!!! Det har ALDRI skjedd før at han har villet ta i mot noe som helst hos en veterinær. Men nå for den ene etter den andre ned på høykant. Vel og merke etter at hele undersøkelsen var overstått, og vi sto og hørte på oppsummeringen til Eva. Da måtte Balder bort å gi henne en kos, hehe

Heldigvis fant hun ingen skader dypere i øyet, eller øyehår som sto feil. Men, hun fant dessverre ut at godgutten ikke beholder "tårehinnen" lenge nok etter at han blunker. Det har medført at behandlingene han har fått når han er skadet, ikke har fungert "normalt". Han har også lettere for å få skader på øynene pga denne "feilen".

Resten av livet må Balders øyne dryppes med en spesiell øyegelé hver morgen. Dette for å hjelpe øynene til å beskytte seg selv. Og, om han skader seg igjen, da vil denne geléen hjelpe til at behandlingen fungerer bedre. Han må også få skrapt vekk arrvev på øyet umiddelbart om/når han evnt skader seg igjen.

I tillegg skal øynene dryppes en ekstra gang om det er mye vind/sol eller forhold som vil være ekstra belastende på øynene. Vi må også skylle øynene hans om kvelden med sterilt saltvann for å fjerne evnt rusk og rask som måtte ha funnet veien inn på øynene i løpet av dagen...

Altså, ingen stor greie, på én måte, men kjedelig likevel. I tillegg er kanalene fra øynene ut neseborene tette. Bedrer ikke det seg innen to uker må han i narkose og få skylt gjennom dem slik at de åpner seg. Uff, uff, håper de åpner seg av seg selv!!!

Gladnytt: Sofus sin fot er mye bedre. Rakkeren holdt på å rive ned speilrefleksen fra kommoden på soverommet i natt. Da skal jeg si samtlige føtter fungerte optimalt når matmor ble vekket av sin sårt tiltrengte skjønnhetssøvn, og formelig så kameraets liv passere i revy... Men, det gikk bra, med både kameraet, og heldigvis med Sofus :-)

Dagen i dag: Det var forøvrig deilig å komme hjem etter en lang dag med veterinærbesøk, julehandling og jakting på ny julekjole til småfrøkna. 11 av ca. 30 gaver er i boks. Jeg er fornøyd med dagens innsats :-) Katherine fant seg kjole i den aller siste butikken vi var i. Knall rød spaghettistroppet, med små sorte og sølvfargete paljetter på. Nydelig julejente :-)

Nå er middagskveldsen kommet i magen, hund og katter er foret og kost med, det er fyr på peisen, og freden og roen senker seg. Katherine skal straks i loppekassen, og undertegnde har store planer om å innta sofakroken, enten med en bok, eller så får jeg sløve litt foran tittekassen.

I morgen tenner vi to lys, men først har vi nok bakt kakemenn, og muligens kokosmakroner. Det kan hende det blir pepperkakebakst også. Men bare til å pynte med i kjøkkenvinduene. Resten av pepperkakebaksten tar vi senere. Neste helg kanskje :-)


3 kommentarer:

Marianne sa...

Godt dere fant ut årsaken til Balders gjentatte problemer ved skader..Øyedråpene vil nok gjøre susen de, så får vi håpe det ikke blir flere sånne skader fremover..Kanskje han burde ha slalom briller på i skogen??

Ha en fortsatt fin helg!

Tove sa...

Uff så kjedelig med øynene til Balder, men tross alt bra at det ikke var verre.

Jeg begynner å innse at jeg bør begynne å tenke på jula jeg også... :-S

Gry og Millis blogg sa...

Huff og huff Irèn, dette var kjedelig, men så er det jo bra at det kan gjøres liksom. Det hadde jo vært langt verre hadde det ikke vært noe å gjøre med.

Sofus er tydeligvis på beina igjen. Så bra.

Flink er du, som har kommet så langt i juleshoppinga. Jeg sliter med å komme i gang kjenner jeg (akkurat der jobber jeg best under press;o)

Related Posts with Thumbnails