onsdag 8. desember 2010

Tja...

I dag gikk turen til veterinæren, en kort tur på bare én time én vei. Ikke noe å snakke om det, ikke sant Tove? ;-) Etter å ha fått Katherine på skolen (hun satt på, siden jeg skulle nesten samme vei) bar det videre mot Hodnanes. Greit å kjøre til tross for ymse brøyting etter snøfallet i går kveld.

Da Balder og jeg nærmet oss døren til dyreklinikken begynte Balder å logre!?!? Det er første gang, men forklaringen var enkel. Rett før vi kom hadde de hatt besøk av en tispe med løpetid. Ikke noe i veien med sansene til godgutten nei, hehe

I utgangspunktet var det venstre frambein som skulle sjekkes nærmere pga halting. Men - etter nærmere undersøkelser viser det seg at problemet egentlig er høyre bakbein. Balder har forflyttet vekten for å avlaste så godt han har kunnet. Han klynket høyt av smerte når veterinæren traff de vonde punktene; kneet og hasen. Balder ble så stresset og hadde så vondt at han fikk litt å sove på.


Ser nesten ut som han geiper der han ligger...

Enda grundigere undersøkelser viste at kneet hans er hovent, også var det noe "rart" bakpå hasen. På tide med røntgen! Det ble tatt bilder høyt og lavt - og jeg fikk være med. Hellandussen så heavy de der blyfrakkene er. Jeg sto fremoverbøyd over Balder både for å støtte kroppen, og gi trøst der han lå i sin groggy tilstand.Er vi klokere etter å ha sett på røntgenbildene? Tja! Ingen klar diagnose. På en måte er det bra at det ikke ble avdekket større ting. Bak på hasen viste veterinæren meg en liten flekk som kan være en kul av noe slag, eller en beinbit. Ikke godt å si. Hun ville konferere med en kollega før de sier noe endelig. Svaret får vi i morgen, så inntil da slapper vi av etter nok en lang dag "over there" på Stord.

På hjemvei kunne jeg høre Balder ligge bak i buret og snorke som bare det. Han måtte få ekstra å sove på siden han strittet sånn i mot. I skrivende stund er han fortsatt litt småslapp, men jeg regner med at han er seg selv igjen i morgen. På vei til Stord i dag var Balder i hundre: Is og snø, o'lykke! hehe Han storkoste seg med å rulle i snøen, gnage på is og i det hele tatt. Han nøt kulden for alt det var verdt :-)


En mellomfornøyd frøken Sofia...

Jeg var litt spent på å se hvordan det hadde gått med Sofus og Sofia som var alene hjemme mens vi var til Stord. Sofus startet dagen i dag med å gjøre reint bord i det ene stuevinduet. For da ville han ut! Nisser og lys og jeg vet ikke hva, haglet i alle retninger. Men pus måtte pent være i ro inne! De har ikke spist stort hele dagen, og de nyser så det driver fortsatt, men de er kvikkere enn i går. Så jeg håper...Sofus synes ikke det er kult å være inne når han må...

Noen kilometer hjemmefra er det en plass som heter Holmalio. Bratte, smale hårnålsvinger, ganske så festlig om vinteren... Jeg lå bak bussen og to personbiler da det ble bråstopp litt før halvveis nede. Bussen lirket seg saaaakte nedover, og vi andre ante ikke hva som skjedde foran bussen.Forklaringen var like enkel som den var lang: En trekkvogn med henger var på vei opp Holmalio. Null sjanse for den og bussen å passere hverandre. Stakkaren måtte rygge ned den smale og svingete veien, på råsleipt føre. Glad det ikke var meg... Imponerende å se hvor drevne disse sjåførene er :-)


Er klar for en rolig kveld, og kobler ut tanken på alt jeg egentlig skulle handlet i dag. Julen kommer uansett...

2 kommentarer:

Gry og Millis blogg sa...

Uff Irèn, dette var jo ikke noe koselig nyhet å få om benet til Balder! Vi krysser fingrene for at det er noe som relativt lett lar seg behandle (Milli roper nå at verneSTØVLER er tingen;o)

Godt å høre at Sofus og Sofia er bedre i dag (godt tegn at han rydder vinduskarmen synes jeg).

Det har slått meg mange ganger AT JEG ER FRYKTELIG GLAD FOR AT JEG IKKE KJØRER VOGNTOG! Fyttirakkern for en kunnskap de har om og på drittføre. Jeg bøyer meg i støvet, jeg som klamrer meg til rattet i personbilen min!

Tove sa...

Da får vi håpe alt ordner seg og alle er i "hundre" til jul og lenge før det :-)

Jeg har nok luksusvei til veterinæren (samme som minishabby) kun 10 min :-) men jeg har bodd der det var en dagstur på det verste også.

Related Posts with Thumbnails